POWERMAMA / ZWANGERSCHAPS
TRAINING

Verantwoord én met plezier sporten tijdens en na de zwangerschap.

Ben je zwanger en wil je op een veilige manier blijven sporten? 

Of ben je recent bevallen en wil je weer fit en sterk worden?

 

PowerMama Heemstede is er voor jou!

DE VOORDELEN VAN

POWERMAMA

 • De trainingen worden gegeven door gecertificeerde personal trainers, die gespecialiseerd zijn in het sporten tijdens en na de zwangerschap.
 • Vermindert de kans op zwangerschapskwaaltjes en blijvende lichamelijk klachten zoals urineverlies, rugpijn of bekkenpijn.
 • Draagt bij aan de ontwikkeling van sterke buik- en bekkenbodemspieren.
 • Je leert hoe je het beste kan trainen met je veranderende lichaam.
 • Je verbetert je uithoudingsvermogen.
 • Je sport samen met andere (aanstaande) moeders.
 • Sport en beweging bevordert de doorbloeding en groei van de placenta.
 • Helpt je om fit de bevalling en kraamtijd in te gaan.
 • Andere gezondheidsvoordelen van sporten tijdens de zwangerschap zijn: een verminderde kans op zwangerschapsdiabetes, dieper slapen en een beter humeur. 
 • Bevordert het herstel van je buik- en bekkenbodemspieren na de bevalling onder deskundige begeleiding.
 • Bouw op een veilige manier weer kracht en conditie op na de zwangerschap.
 • PowerMama is een erkende interventie door het Kenniscentrum Sport & Bewegen

"Een baby is een reden,
geen excuus"

WAT IS

POWERMAMA?

PowerMama is een functioneel fitnessprogramma speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen en vrouwen die (recent) bevallen zijn. Je traint samen met andere (aanstaande) moeders onder begeleiding van een gecertificeerde PowerMama Coach. PowerMama is ontwikkeld door Core Academy in samenwerking met verloskundigen en bekkenfysiotherapeuten.

In de trainingen spelen kracht, balans en coördinatie een grote rol. Er is aandacht voor de core, de bekkenbodem, je houding en ademhaling. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. We leren je verantwoord en efficiënt te bewegen. In de trainingen maken we de vertaling naar bewegingen in het dagelijks leven. Je kunt hierbij denken aan tillen, dragen, duwen, trekken, etc.

Het doel van PowerMama is om:

 • Met plezier te blijven sporten tijdens je gehele zwangerschap.
 • Zo fit mogelijk je bevalling en kraamtijd in te gaan.
 • Je herstel na de bevalling op een actieve manier te ondersteunen.
 • Met de juiste begeleiding je lichaam weer uit te dagen, zodat je eventueel je oude sport(routine) weer kan oppakken

VOOR WIE IS

POWERMAMA?

PowerMama is voor zwangere vrouwen, vrouwen die (recent) zijn bevallen en vrouwen die nog zwangerschapsgerelateerde klachten hebben, zoals incontinentie, bekkenpijn, rugpijn of een diastase. Bij een natuurlijke bevalling zonder complicaties kun je – met goedkeuring van je verloskundige of gynaecoloog – in principe na 6 weken het sporten rustig weer gaan oppakken. Bij een keizersnede is dit meestal na 8 tot 10 weken. Tijdens de zwangerschap kun je op ieder gewenst moment instromen en meedoen.

Ben je al enige tijd geleden bevallen, maar heb je nog niets aan sport gedaan? Dan is PowerMama nog steeds de ideale start na je zwangerschap. De trainingen zijn altijd aan te passen aan jouw wensen en behoeftes. Bij PowerMama sport je in een groep van maximaal 12 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

WAAROM

POWERMAMA?

Een zwangerschap en bevalling vragen veel van je lichaam. Daarom is het van belang om juist tijdens en na deze periode het sporten verantwoord aan te pakken. Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan.

Gemiddeld één op de vier vrouwen ervaart tijdens of na de zwangerschap klachten aan de bekkenbodem, zoals ongewild urineverlies tijdens een inspanning. Verder houden drie op de tien vrouwen na de eerste zwangerschap last van een lichte diastase, een wijking van de rechte buikspieren. Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking is ook een vervelende klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om de kans hierop te verkleinen, hebben je buik– en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn, of als je bekkenbodemspieren nog moeite hebben met een hogere belasting, is het van belang daar eerst aan te werken. Tijdens de trainingen wordt ook hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Heb je klachten of voel je je niet zo fit? Bij PowerMama kijken we altijd naar wat je wél kan en zoeken we naar de juiste alternatieven zodat je uit de training haalt wat jij nodig hebt.

DEZE POWERMAMA'S

GINGEN JE VOOR

PRAKTISCHE INFORMATIE

CrossFit2102 biedt doorlopende PowerMama-trainingen aan. Je kunt op ieder gewenst moment meedoen. 

Wil je weten of PowerMama is wat jij zoekt? Vraag een gratis proefles aan!

 

Meer informatie of aanmelden?

Mail naar service@hcnu.nl of bel naar 023-5280005

Wanneer zijn de trainingen?

Dinsdag 9:30-10:30

Donderdag 19:00-20:00 

Zaterdag 11:00-12:00

Kijk in het ROOSTER voor de actuele tijden van de PowerMama-trainingen.